En la majoria dels casos, els gats de carrer són nascuts en llibertat a zones urbanes, encara que, per desgràcia, moltes vegades també es trobem al carrer gats abandonats per propietaris irresponsables i mal informats que creuen que els gats abandonats passen a ser automàticament gats semi-salvatges i que es “busquen la vida” fàcilment. Però això no és real i la majoria dels gats abandonats moren ràpidament a causa de la fam, els atacs de gossos o altres gats, accidents de trànsit, malalties, etc.

Per combatre això, i altres falsos mites, fins fa poc temps es recorria a l’extermini dels animals. Per sort per tothom, aquesta actitut ha canviat i actualment els beneficis de tenir colonies de gats controlades és clar i públic. D’aquesta manera, Caldes Animal gestiona diverses colònies de gats (grups de gats de carrer habituals que viuen en un lloc determinat) a través de les tasques:

-    d’identificació i cens dels gats de carrer,
-    alimentació controlada i higiènica a través de pinso sec i aigua neta,
-    captura mitjançant gàbies trampa o altres medis no hostils pels animals,
-    esterilització i, en els casos de les gates, acollida de post-operatori,
-    marcació dels animals esterilitzats (orella esquerra gats i dreta gates) i retorn a la colònia
-    control veterinari i proves de leucèmia felina, etc.
-    vacunació i tractaments necessaris,
-    contínua política de difusió per l’adopció dels gats, sobretot cadells, més sociables i/o necessitats,
-    Altres pregüntes frequents.

Amb això s’aconsegueixen grans beneficis, no només pels gats, que milloren la seva condició de vida, sinó també per la ciutat i les zones rurals. Com per exemple,

-    la pràctica eliminació de colònies de rates a la ciutat. No tant per que els gats se les mengin, sinó que les rates fugen i no s’apropen a aquestes zones. Aquest control natural de plagues evita l’utilització de verins químics potencialment perillosos per els ciutadans, sobretot nens.
-    Es dona resposta al creixement descontrolat de gats, gràcies a les esterilitzacions, fet que propicia una considerable millora en les seves condicions de vida alhora que s’eviten molèsties pels ciutadans i petits problemes de caire sanitari.

Si t’agraden els animals, i en especial els gats, pots col·laborar amb Caldes Animal segons la teva disponibilitat.

-    Fen-te soci de la protectora.
-    Participar activament en la gestió d’una colònia de gats propera a casa teva.
-    Ser-hi o buscar cases de acollida o d'adopció pels gats de carrer, sobretot cadells, més sociables i més necessitats.
-    Crear una colònia controlada de gats de "ciutat" al voltant de la teva casa rural.
-    Participar en la divulgació de diferents campanyes informatives.
-    Etc.

Posa't en contacte amb nosaltres a l'emailo truca al 666-526-181

Go to top