La historia del BANSI és una més de les històries de gossos de caçadors que arriben a les protectores... Gossos molt prims (a vegades massa), poc sociabilitzats, amb moltes pors (molts maltractats) i, en alguns casos amb greus problemes de salut.
 
En BANSI complia tots aquests problemes, destacant un greu problema de salut que segurament va ser el motiu del seu abandonament... la Sarna. 

La sarna canina és na malaltia de la pell i pèls dels gossos produïda per un àcar (paràsit microscòpic) anomenat Sarcoptes scabiei varietat canis, que excava galeries a la pell provocant molta picor, caiguda del cabell i moltes lesions secundàries de la pell. Aquesta pot afectar qualsevol gos, no importa la raça, l'edat ni el sexe, encara que se sap que la sarna en gossos és més freqüent en gossos mal alimentats, desnodrits, amb males condicions higièniques-sanitàries, etc.  Si la sarna canina no és tractada el gos quedarà pelat completament i, fins i tot pot, pot debilitar l'estat general del malalt al punt de causar-li la mort.
 
El fet que la sarna tingui un procés d’evolució d’entre sis mesos a un any ens feia veure que al BANSI no l’havien cuidat mai. Perquè gastar diners en un gos de caça, si només és una eina?. Per que és un ésser viu que pateix, estima, etc.!!!!

Per sort, la Sarna d’en BANSI no era contagiosa per les persones o gossos. Així, la seva integració a la vida de la protectora va ser molt més fàcil i agradable.  Així, aviat vam començar el tractament per la Sarna, consistent en medicació i banys terapèutics, i la seva rehabilitació emocional.

Aquesta rehabilitació emocional va ser molt fàcil degut a que és un cadell súper divertit, que li encanta jugar i córrer darrera de les joguines que li llences o dels objectes que es troba tirats pel terra al patí i jugar amb els seus compis peluts.
Un dels primers amics del BANSI va ser el LOLO, un cooker sènior que el va ajudar a fer una integració tranquil·la. Però aviat vam veure que amb la millora de salut d’en BANSI eren necessaris uns companys de jocs més actius. Així va fer amistat amb GUISMO i ARES, dos gossos petits i molt divertits amb els  quals no paraven de jugar ni dintre de la gàbia.
Amb l’adopció d’en LOLO, GUISMO i ARES, el nostre BANSI va passar a compartir gàbia, passejades  i amistat amb l’EDI, VERA i BUSH.  Quin grupet tant divertit!!!! I, després d’aquests, en BANSI també ha compartit jocs amb MIKE, RAH, AKIRA, etc.  I es que en BANSI és un dels gossos més sociables de La Prote i sempre està disponible per jugar amb altres peluts i amb tots els voluntaris.
A dia d’avui, gràcies a l’esforç  de tots els voluntaris que el van portar al veterinària, als banys terapèutics i van omplir-lo de magarrufes i carantoines.... en BANSI és un gos plenament recuperat en tots els sentits que està esperant a la seva nova família.

Go to top