La història de la GRETA és un clar exemple de la brutalitat d’una crisis econòmica que afecta a bona gent que, amb tot el dolor del seu cor, no pot continuar cuidant dels seus gossos. Aquest va ser el motiu de l’arribada d’en GRETA a La Prote en companyia dels seus amics peluts que vivien amb ell.

Els primers dies de la seva estada a La Prote van ser difícils per tots ells. Estaven molt neguitosos, por i desconfiança. Per sort, poc a poc han vist que allà la gent els estima i els cuida com ells mereixen i estan començant a mostrar-se i obrir-se.

La GRETA és una gosseta molt i molt maca, com és veu a primera vista. simpàtica i afectuosa. Li agrada molt rebre carícies i mimitos. De fet, seu al teu costat i, sinó li fas cas passa el seu cap per sota la teva ma, de manera tranqui-la i suau per fer-te memòria que està allà, al teu costat, esperant carícies.

Amb una mida i complexió gran, la GRETA és tota una diva, potser per això va rebre el nom  en homenatge a la famosa actriu Greta Garbo. Però, a diferència de les actrius, quan mires els seus ulls plens d’amor saps que no són mentida, que és amor de veritat.

Un fet a destacar de GRETA va ser que va arribar a La Prote amb leishmania. Aquesta és una malaltia molt comú al nostre territori i està causada per la picada d’un mosquit infectat. Les maneres de prevenir-la, encara que tampoc és 100 segur, és posar a la nostra mascota els collars anti-leishmania o una vacuna. Però, si malauradament s’infecta caldrà fer un tractament de xoc (aquest pot ser més car). I, una vegada controlat, el tractament és molt fàcil i barat. De la Leishmania cal diferenciar entre la Leishmania cutània (afecta a la pell i és menys greu) i la leishmania visceral (afecta als òrgans interns i és més greu i perillosa). El cas de GRETA és, per sort l’opció menys dolenta: te una leishmania de pell amb uns paràmetres controlats. Així, amb un tractament molt fàcil i barat un gos amb leishmania pot viure els mateixos anys i amb la mateixa qualitat de vida que un altre gos sa.

Go to top