Quin color és el més maco??? el blanc d'un Husky? el crema d'un labrador? el marró d'un pastor Alemany? La veritat és que tots són molt macos, però està clar que si hi ha un color elegant aquest és el negre.

Un gat o un gos negre és tant o més maco que qualsevol altre gos. Així que anima't a conèixer algun dels nostres peluts de color negre i segur que t'adonaràs que el negre del seu pelatge sempre combina amb el vermell del teu cor!

A continuació pots llegir un interessant article de la síndrome del gos negre. La conèixes?

 

La síndrome del gos negre

Què és una síndrome? Ens sona a malaltia per la primera entrada del diccionari de la Reial Acadèmia:

1 .
Conjunt de símptomes característics d'una malaltia.
2 . Conjunt de fenòmens que caracteritzen una situació determinada.

Aquesta segona definició és la que utilitzarem.

A l'hora de triar un gos, el seu color és el de menys, el que realment importa és el seu caràcter, la seva salut...Oi? Hauria de ser així, però la realitat és que els gossos -i els gats - negres tenen moltes menys possibilitats de ser adoptats que els gossos de colors més clars, és la Síndrome del Gos Negre .

Aquest prejudici sobre la seva pelaje és conegut en totes les protectores d'animals. En qualsevol d'elles ens pot explicar com animals perfectament sans, amigables i sense cap problema passen anys en les seves instal·lacions perquè ningú els tria causa del seu color.

Si a més de ser negre el gos és de grans dimensions, les seves mínimes possibilitats de ser adoptat es redueixen gairebé al no-res.

L'Associació Antropològica Kroeber de la Universitat de Berkeley ha estudiat aquest fenomen, arribant a la conclusió que hi ha diversos motius:

El primer d'ells és el cultural: En qualsevol pel·lícula en la que es vulgui representar un gos amenaçador, veurem un gran gos negre. Aquest estereotip es troba tan gravat en el nostre inconscient que difícilment creuríem que un gos és perillós si ens mostraran un gos blanc. A la pantalla el gos que ataca el protagonista és negre, el gos que acompanya el pandillero és negre, el gos al qual els alienígenes han contagiat un virus i es converteix en un monstre mutant és negre.

El color negre absorbeix la llum, el que redueix la definició dels seus trets i "dificulta la lectura de les seves expressions facials", el que disminueix les possibilitats que un adoptant connecti emocionalment amb l'animal en el breu instant que es dedica a fer una primer cop d'ull a cada gos durant la visita a una protectora. Per descomptat, els que hem conviscut amb un gos negre sabem que un gos negre és igual de expressiu que un blanc. Un gos negre és exactament igual a un altre de qualsevol color.

Per la mateixa raó de l'absorció de la llum, els gossos negres són més difícils de fotografiar. En moltes ocasions els adoptants fan una primera selecció dels gossos d'una protectora a través del seu web, si les fotografies dels gossos negres no són bones, els descartaran.

La síndrome del gos negre és tan conegut que als Estats Units hi ha diversos webs dedicats al tema on, fins i tot, els humans que viuen amb gossos negres queden per passejar junts, pel fet que humans que viuen amb gossos d'altres colors rebutgen que els gossos negres s'acostin als seus.

A les nostres mans està posar fi a aquest prejudici (Prejudici: opinió prèvia i tenaç, per general desfavorable, sobre alguna cosa que es coneix malament) contra els animals negres. La vegada que visiti una protectora per triar un amic, sigui conscient que - inconscientment - pot passar per alt als gossos negres. Potser és vostè la persona que pugui veure la seva ànima en lloc del seu color.

Font: guau.com

Go to top