Aquest és el diari d'en DEXTER.... un gosset molt maco que vam trobar en unes condicions molt i molt precàries. Amb aquest diari volem compartir amb tothom la seva evolució.
Esperem que us agradi seguir les evolucions del DEXTER i, si us animeu, vingueu a gaudir amb en DEXTER o els seus amics peluts de La Prote.

07 gener 2014

En DEXTER era un gos que pidolava menjar per diversos polígons industrials propers a Caldes de Montbui a principis del 2014. Alguna bona gent li posava menjar i l'intentava agafar però era impossible. Tenia massa por. Finalment, després d'unes setmanes va desaparèixer fins a principis de febrer, on va ser vist a Torre Marimón.... aquí comença el seu diari.

 


 

11 febrer 2014

Trobat a Torre Marimon.  Els nois que el van agafar feia més d’una setmana que ho intentaven però era impossible. El podien veure però era impossible d’atrapar. Finalment va ser possible gràcies a que es va apropar a la seva gosseta. El van agafar, ficar al cotxe i cap a La Prote.
Una vegada van arribar, a l’obrir el maleter vam veure la seva cara de pànic absolut i la seva por a moure’s i sortir d’allà. Vam intentar baixar-lo sense envair el seu espai, però tenia tanta por que no responia als premis. Amb molta paciència i respecte vam aconseguir que anés perdent la por i , poc a poc, es va animar fins que va baixar del cotxe.
Una vegada al terra va ser molt evident que tenia algun problema físic. Estava molt prim, ple de puces i paparres i amb dificultats  de mobilitat a la part posterior del seu cos. No posava bé la pota al terra.
Va costar molt portar-lo fins la seva habitació on l’esperava un llit tou i un entorn càlid i tranquil. En arribar es va tombar i ja no es va tornar a moure durant tot el dia... volem creure que, per primera vegada en molt temps es va trobar en alguna cosa semblant a una llar.

 


12 febrer 2014

Al matí del segon dia en DEXTER estava més animat. Fins i tot va moure una mica la cua al rebre la visita del personal de La Prote i es va apropar per olorar una mica. Poc a poc, es va deixar acariciar una mica i semblava que li agradava molt...YUHUUU!!!!
Al sortir al pati encara que recolzava la pota al terra seguia tenint problemes per caminar. Així que el vam portar al veterinari. En l'exploració inicial no va mostrar cap símptoma de dolor. Però al fer-li les plaques vam comprovar que tenia el maluc trencat per tres costats i una luxació al fèmur. Així que li van punxar analgèsics i es va aprofitar per fer unes analítiques, test de leishmania, etc.... Per sort, tot av sortir bé!

 


 

13 febrer 2014
Hem portat a DEXTER a la clínica CANIS de Girona per operar-lo. Només arribar el veterinari ens va comentar que tal com ell ho veia, era millor tractar primer la luxació i després parlar de les fractures. Que aquestes, possiblement eren molt antigues i calia estudiar la necessitat d'operar-lo.
Així que, després de les recomanacions i indicacions del veterinari, vam tornar a La Prote amb en DEXTER per començar a tractar-li la luxació... esperem que amb això millori aviat.
A vegades ens preguntem que estarà pensant en DEXTER?? sabrà que fem tot això per ell?? Esperem que sí!
14 febrer 2014

Avui hem vist un canvi espectacular en Dexter. Quan hem anat a veure'l a primera hora del matí s'ha posat boig de content. No deixava de moure la cua i venia a demanar mimitos. Ara ja no te la mirada de pànic i horror cap a les persones, l'ha canviat per una mirada d'amor, curiositat i tendresa.
Físicament, ha millorat una mica però encara te problemes per caminar bé. I, a més a més, té problemes per fer caca, encara que està prenent una medicació per afavorir-ho. Sinó millora haurem de baixar-lo al veterinari una altra vegada.
Avui han vingut les persones que el van recollir i han estat una estoneta amb ell. També ha tingut la visita d'altres voluntaris i tots s'han enamorat d'ell.
Encara no pot sortir a passejar o estar amb altres gossos perquè ha de fer repòs. Però sembla que té ganes de gaudir de la vida!!!!

 


 

17 febrer 2014

Definitivament, en DEXTER està començant a confiar en la gent. Ja queda poc d'aquell gos amb tantes pors. Ara, quan arriba la gent a veure'l de seguida s'apropa a la cerca de mimitos.
Davant aquesta nova actitud vital, més oberta i sense pors, hem decidit que ja és hora que comenci a expandir el seu món i ha sortit a fer un petit passeig. Si fa només uns dies manipular-lo era impossible, tremolava ple de pànic, ara es deixa posar l'arnès sense problemes.
D'aquesta manera, en DEXTER ja ha superat dos fases molt importants... perdre la por a la gent i deixar-se manipular. És tot un campió!
Amb altres gossos continua mostrant interès però degut a les recomanacions veterinàries de repòs encara no pot anar a jugar amb ells.
El seu primer passeig ha estat una mica complicat per diversos motius. Segurament mai ha portat arnès o corretja perquè no entenia perquè no podia moure's amb llibertat. I, a més amés, quan s'ha vist fora del terreny que coneixia li ha donat por i s'ha quedat petrificat.... Al tornar al seu terreny conegut ha tornat a aixecar la cua i mostrar-se més relaxat.
Aquest serà la següent fase a superar i segur que ho fa aviat. Però nosaltres ens adequarem al seu ritme... poc a poc!!!
En relació a la seva mobilitat, cada dia camina millor. Encara que quan accelera la marxa es nota que li fa mal. Esperem que el tractament que està seguint l'ajudi a millorar.

 


 

19 febrer 2014

L'evolució d'en DEXTER continua imparable. cada vegada està més adaptat i tranquil a la que ara és la seva nova llar...La Prote.

El tema dels passeig ha millorat una mica. Ja podem distanciar-nos una mica més del seu terreny conegut encara que, quan se’n adona li venen les pors. Però a aquest ritme, en breu podrà fer grans passejades.

un fet destacable d'aquests dies és la seva passió pel seu llitet. Està flipant en colors amb ell. Li encanta!! Segurament és el seu primer llit suau i còmode on descansar.

 


 

24 febrer 2014

Avui en DEXTER ha gaudit de la vista de la noia que el va recollir i portar a la Prote.  Quan l’ha vist s’ha alegrat molt. Segurament la recorda com la persona que el va salvar d’una vida oblidada i li va donar l’oportunitat de curar-se físicament i, el que és més important, psíquicament.

Han anat a fer un petit passeig perquè en DEXTER encara no està preparat per sortir al món obert.  Però sense dubtes ha estat un altre pas cap a la seva recuperació total. Fet que assolirà segur amb una mica de paciència, comprensió,  respecte i molt amor i confiança.

Físicament, cada dia està millor de la seva luxació. Estem a l’espera de la total recuperació per saber quin pas hem de fer a continuació....

 


 

25 febrer 2014

Després de 15 dies a La Prote. La millora d'en Dexter és molt visible. A nivell físic està molt millor i gairebé camina de manera perfecta. I a nivell psicològic està avançant molt.

Avui volíem fer palès aquesta millora i hem decidit fer-li una sessió de fotos als voltants de La Prote. Al posar-li la corretja per passejar s'ha mostrat una mica neguitós, llavors hem canviat la corretja per una extensible i... molt millor! De seguida s'ha animat i hem arribat al camp ple de floretes.

Allà ha gaudit de nous olors, colors, etc. però passada una estona ha començat a "agobiar-se" una mica. Amb carícies i mimitos s'ha relaxat i hem gaudit d'una estona més. 

Finalment li hem pogut fer una sèrie de fotografies que esperem us agradin!

 

 


 

02 març 2014

La millora física d'en DEXTER és cada dia més evident. Camina millor, el pel li brilla més i, un fet molt clar... està agafant una mica més de pes.

Per la seva part, psicològicament la seva recuperació és increïble. Del gos tímid, poruc, amb molta por, etc. gairebé no queda res. En DEXTER és un gos cada dia més feliç, sociable i divertit.

 


 

04 març 2014

En DEXTER està molt millor en tots els sentits. Físicament està millor de la pota i no para quiet. Li encanta jugar i passar-s'ho bé.

Avui ha sortit amb una voluntària a fer una passejada i, per fi, ha sortit del centre. Això fa uns pocs dies era impensable degut a la por que tenia a lo desconegut. Però amb els dies, en DEXTER està guanyant en confiança a la gent que el cuida i estima i, sobretot, en si mateix.

Quan està a la seva habitació, al DEXTER li encanta rebre mimitos. No triga ni un segon en venir a buscar carícies i, si passes per davant del seu vidre comença a bordar per reclamar atenció. Si poguéssim entendre el que diu creiem que seria alguna cosa així com "EEEOOOO!!! Veniu a donar-me carícies!!!!".


 

13 de març 2014
En DEXTER cada dia ens sorprèn més. Està més divertit, actiu i simpàtic. Queda poc del gos poruc del principi.

Els passeigs són cada dia més llargs i més lluny de la seva àrea coneguda... tot un èxit!!

Un fet destacable d'avui és que hem estat jugant amb ell amb un fulard i s’ho ha passat genial. Li encanten els mimitos i la interacció amb les persones. Sabem que a una casa estarà genial!!

 


 

14 de març 2014

En DEXTER ja està molt bé. Per continuar la seva millora hem decidit que li aniria molt bé compartir vida amb un nou amic. Amb això, es reforçarà laseva confiança i estarà més actiu.

L'escollida per compartir jocs i temps amb en DEXTER ha estat una gosseta nova, molt maca, tranquila i simpàtica... MEGAN. Sense dubtes, una molt bona influència pel DEXTER.

 

Go to top