Només veure la KIRA t’adones que és una gosseta moooooolt gran i espectacular!!!! Perquè la KIRA és una gran danès blau . Una raça de gossos tant macos que és, per molts, considerada  com "l’Apol·lo dels gossos" i, degut al seu caràcter amable i afectuós és considerat com «el gos falder més gran del món”. Aquests gossos, originaris d’Alemanya (no de Dinamarca) eren emprats com gossos de caça de feres grans, incloent els perillosos senglars, llops i óssos. I, degut a la seva elegància també li va reservar un digne lloc als peus dels reis en l'Europa Medieval.

En KIRA va arribar a La Prote amb el seu germà BLAU, un altra gos increïble. Tots dos vivien junts en una casa fins que un bon dia, els seus propietaris van decidir marxar del país. I, lluny de portar-los amb ells van creure més adient sacrificar-los!!!! Per sort, el veterinari que els va atendre els va convèncer que aquesta no era una opció. I així, finalment, van entrar a les nostres vides.

Els seus primers dies a la protectora no van ser fàcils. Es notava molt que eren els típics gossos que viuen a una casa i no surten mai amb l’excusa de “si tenen lloc per córrer” i, per tant, molt lligats a un lloc i sense sociabilitazar amb persones desconegudes o altres gossos.  Degut a això, tant en BLAU com la KIRA van entrar en una depressió. No volien menjar, s’amagaven, bordaven a tothom, etc. Feia molta pena veure com dos gossos tan majestuosos i imponents eren, en realitat, tan fràgils.

A l’entrar al seu pati, la KIARA (més poruga)  marxava a l’altra punta i començava a bordar i en BLAU (més sociable), condicionat per la seva germana, també reculava i bordava.

Poc a poc, amb molta paciència i amor dels cuidadors i voluntaris vam aconseguir que BLAU i KIRA comencessin a trobar-se millor i van començar a menjar  i relaxar-se.  Ara a l’entrar al seu pati venien poc a poc, en BLAU primer i, poc després, seguit  de KIARA a la cerca de carícies.

A la KIRA li encanta jugar amb ninos i que li facin mimitos i carantoines. I, per felicitar-te la feina, s’apropa molt i es queda pegat al teu costat com un koala de peluix, això sí... una mica gran.

A dia d’avui, tant la KIRA com ela seu germanà BLAU viuen amb l’STITCH, un gos molt jove i divertit, i de tant en tant, amb en DEXTER.

A La Prote estem enamorats d’aquesta parelleta de gossets tant macos i simpàtics i esperem que algú vulgui donar l’oportunitat de tornar a viure amb una família a la que estimar i omplir de mimitos i petonets.

Go to top