Els animals de companyia són la nostra responsabilitat. Malauradament no tothom ho entén  així i per això hi ha tants animals rodamóns abandonats pels carrers... només a Catalunya s'abandonen a l'any l'esgarrifosa xifra de 22.800 animals entre gossos i gats amb conseqüències molt greus no només per l’animal (desnutrició, malalties accidents, traumes psicològics, etc.) sinó que també es reflecteix a la societat a través dels accidents de trànsit, perill d’atacs entre animals o amb persones, brutícia als carrers, etc.

L’abandonament recau en diferents motius com la compra no responsable i compulsiva, els problemes familiars i econòmics (separacions matrimonials, defuncions, venda de pisos, etc.), la manca d’informació prèvia i posterior a l’adquisició que moltes vegades impossibiliten la correcta adaptació de l’animal i la seva posterior marginació o abandonament. Però una de les causes fonamentals en l’abandonament és en la cria irresponsable. Aquesta situació té com a solució la esterilització que a més a més d’evitar els abandonaments millora la convivència, evita el zel i, per tant, els riscos de fugides, evita malalties, etc. I tot això sense  modificar aspectes del seu caràcter i intel·ligència, sense provocar depressió,etc. 

Des de CALDES ANIMAL, la protectora de Caldes de Montbui volem ajudar a conscienciar a la gent perquè mica a mica aquesta xifra disminueixi. Per això necessitem l'ajut de persones compromeses amb una causa tan important per a tots i tan necessària per a la nostra societat a través de diferents accions:

* Gestionar el refugi ubicat a Caldes de Montbui per acollir a gossos i gats abandonats.
* Buscar famílies adoptants i cases d'acollida per als animals que viuen en els nostres refugis, així com per als gats de carrer.
* Controlar les colònies de gats de carrer de Caldes de Montbui, a través de la captura, l’esterilització, l’alimentació i els controls veterinaris dels animals, etc.
* Fer campanyes informatives.
*Etc.

ANIMA'T A AJUDAR-LOS .... I ELLS ET FARAN MÉS FELIÇ!

 

Leer másObjectius de Caldes Animal

Go to top